Monday, July 25, 2011

Accident :(

Pada 19 Julai 2011 berasamaan hari Selasa minggu lepas . . dalam lingkungan pukol 12.20pm camtuh laa kann.. sesuatu telah berlaku kat diri akuu beb . hmmmm . .. nak tau jadi ape? nak dijadikan cerita .. pada pukol 10.00am pagi tuh aku balek kampong sbb ada hal kan pejabat DUN Ayer Hangat...aku ditemani Tikah iaitu classmate and best pren aku... heee.. then slesai kat pejabat DUN tuh aku gerak pi Klinik Ayer Hangat cuz sja nak teman2 Tikah buat Medical Check up sambel menunggu 2 orang rakan lagi iaitu Aizaf dan Munirah yg turut sama membuat medical check up... slepas diorang sampai aku pon gerak laa  balek umah tok aku nak ambek lappy aku.. aku terburu2 kot sebab aku da lewat sebab aku da jnji ngan kawan aku sorang lagi iaitu Keon utk menghantar dea kat Pelabuhan Tanjung Lembong nak ambek moto dea yg bru sampai...

Nak dijadikan cerita lagi... aku balik jalan kampong belakang klinik sebab aku mmg suka lalu jalan tuhh... bukan apa jalan kat situ syok tengok pemandangan dea yg dikelilingi sawah padi yg terbentang luas... sungai yg cantik. dan tasik yg tenang dan dan dann... orang jarang lalu sangatt. hahahaa... aku dengan bertopi keledarkan KHi berwarna hitam pon menunggang lahh novo merah kesayangan akuh nih...

Ni lahh Sungai Itau yg bersebelahan jalan kampong aku

Novo aku masa bru beli.1st time nih mandikan dea

Akuh pon memecut dengan kelajuan 60km/j di jalan kampong... terburu2 la katakannn . . sambil menikmati keindahan alam... aku melepasi kampung Bohor Merah,kemudian memasuki jalan Kampung Ayer Hangat...sebelum memasuki Kampung aku iaitu Kampung Sungai Itau... terdapat satu selekoh....Aku memasuki selekoh tersebut... tiba2 aku terkejut dan aku xdpt kawal moto aku sebab di depan aku terdapat seorang mak cik yg juga menunggang moto dengan laju juga la katakann memasuki jalan aku dannn apa lgiiii .. !! betembung laaa .. kedebukkkkk .. kedua2 jatuh ibarat nangka busukk ..hahaaa... aku jatuh atas jalan tat... makcik uh jatuh atas rumput di tebing sungai.. aku menggagahkan diri utk bangun.. aku tunduk tengok kaki aku ... ADUIIIHHHHH.. jari kaki aku len macan jekk ..SAKETT kott...  aku cuba tanya mak cik tuh "Mak Cik Okey x?" dengan bersila kesakitan tetapi senyum menjawab "tangan makcik ni jaa saket"... aku mencari henset aku. nak tepon mak caq akuhh... sambel tengok moto aku.. ALLAHH.. Duit Pulakkkk !!!! . .


Kesan accident kat moto aku 
Selang beberapa saat ada org laluu... aku dengar sorang laki nih tanya mak cik nihh... "Kak Teh mai dari mana?" dijawabnya "Mai dari kedai Mek Mbon nuh beli ikan,tiba2 nampak polis nak buat Road block td sebab tuh Kak Teh balek jalan kampong".. OOOO.. nak larik dari polis laaa nihhh... hadoii.. mak cik Ohh mak cikk ... then laki tuh tanya aku  . . "hang mai dari mana?"... aku jwab "mai dri klinik Ayer Hangat nuhh"Dalam beberapa minit Pak Caq aku pon maii.... dan menanya aku "Hg oke kaa sham?".. oke apa .. KO dah laaa nii.. hahaa.. aku pon dibawak ke klinik Ayer Hangat pulak .. diajak mak cik uh xmo sebab nak berubat kampong . . Satu hal lagi yg lawaknyaaa... Aku baru balek dari Klinik... then dlm 10minit pulak aku pi pulak dengan kerusi roda..hahahahahaaaa... lawak lawakk.. ada sorang nurse nih herann.. "hawat pulak dgn hang nihh.. td ja baru maii ???" .. aku jawab . . "Accident laaa cik nurse".. huhu....(sambel buat muka kesian) ... dalam 2jam aku dok kat klinik memperbetulkan 2 tulang jari kaki aku yg larik nih amat perit sebab 2kali x-ray lepas tuh part paling menyeksakan ialah mas diurut tempat yg saket tuh.. Argggghhhh... saket siot. 2 kali dea urot... 1st urot jari xmasok... lepas tuh x-ray pulak.. then urot kali ke-2 da masok.. Alhamdulillahhh... naseb bek tulang jari ja larikk.. kalu patah kaki ka .. lagi laaa susahh.. huhuhu.. dah laaa. akhir2 ni bz sket.....

Tali getah tuh yg paling mahaii uhh ..hehe

Nih la keadaan kaki aku yg maseh membengkak lagi
But now aku kat kampong jaa.. masok hari nih da 6hari aku kat sini... huhu.. susah gila bila jadi mcam nii.. jalan x bule.. mengesot jaaa... naseb bek aku ada mak2 sedara yg baik2 hati.. tq Mak Jang sebab menjadi nurse slama sham kat kampongg... yg paling menggusarkan kepala otak aku bila time berak .. Susah dohh... hahahaaaa.. tapi hari demi hari keadaan da uke.. cuma moto x pi repair lagi.. tuh pon naseb baek keluarga mak cik uh bagi jugax duit ganti rugi moto walaupon jumlahnya tidak memadai .. !!! kalau x bagi gax nek Court laaa. hahahaaa.. tpi aku maseh prihatinn ...

Apa2 pon aku tetap bersyukur sebab kesan accident akuh nih x la serius sgt ... waktu nih laa aku bule tgok orang2 yg ambek berat pasal akuh.... terutamanya mak aku .. :) . . dan trima kaseh jugax laaa sapa2 yg mai melawat akuh walaupon aku x la terok mana sgt kalau nak dibandingkan org len yg accident sampai xda kepala... hahahaaa ... sekiaannnn !!! :P

2 comments:

  1. bengkaknyee!! get well soon okay ;) hehe

    ReplyDelete
  2. huhu.. tau xpe... tpi pic ni da kurang da sket dri sblom ni... ape2 pon tenx Yda ...

    ReplyDelete