Tuesday, June 12, 2012

I'm Coming Home - Lagu Memuja Dajjal




Assalamualaikum, post kali sekadar perkongsian sesama Islam yang menjadi tuntutan kita sebagai saudara seagama. Mengenai dunia hari ini yang penuh dengan anasir-anasir yang ingin menyesatkan umat Islam dari landasan asal. Mereka (kafir) sanggup melakukan apa sahaja dalam usaha menyesatkan kita. Terutama dalam Lagu-lagu yang didengar kita hari-hari. Jika ingin dikongsikan banyak lagu yang menjurus kearah penyembahan dajjal. Kalau tak sebut pun mesti korang semua tahu lagu apa, siapa penyanyinya. Post kali ini sudah terang lagi nyata liriknya mempunyai unsur-unsur pemujaan DAJJAL iaitu lagu I'm Coming Home penyanyinya ialah Diddy - Dirty Money ft. Skylar Grey. Kalau dilihat dari video lagu ni pon ada unsur-unsur penceritaan tentang bagaimana  kedatangan Dajjal itu sendiri.


Ini pula lirik lagu I'm Coming Home, harap anda semua mampu menilai lagu ini :


I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
( dajal datang membawa hujan )



I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming
 (Kerajaan dajjal menunggu dan memaafkan kesilapannya)



Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high
( pengikut-pengikut dajjal akan riang gembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you

Another lie that I carry on
( dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar dalam sejarah )
I need to get back to the place I belong

What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
(semasa dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh jassasah)
Another night the inevitible prolongs

But we’ve been living as friends
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home

“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings
( dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 day like a year, 1 day like a month, 1 day like week and the rest day just ike our normal day )
Lot of fights, lot of scars



Akhir dunia nanti akan kering kontang, penyakit akan menyular, maka datanglah dajjal membawa hujan. Pada ketika itu orang kafir akan mengangkat dajjal sebagai tuhannya. Dan sekarang kita boleh nampak banyak sangat penyembah-penyembah syaitan (dajjal). Yahudi dan Kristian berbaik jugak adalah kerana dajjal. MasyaAllah… tak dapat nak bayangkan bagaimana kalau kita masih ada waktu munculnya dajjal….
Sedarkah kita bahawa lirik-lirik lagu yang dinyanyikan oleh sesetengah artis barat bermaksud untuk menyeru kedatangan Dajjal?
Keadaan gawat nanti ketika kedatangan dajjal.Rasul saw berpesan kpd kita agar jangan keluar rumah. Makanan & minuman saat itu hanyalah :
 سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر
Kedatangan dajjal semakin hampir tatkala manusia semakin lupa tentang bahana kedatangannya.
ALLAHUAKBAR

3 comments:

  1. Tq...for this share..i will delete the song. ..thanks again....semoga umat islam sedar....sesetengah lgu2 barat sebenarnya ada unsur dajjal....

    ReplyDelete
  2. Bhaya.. Bhaya.. Dunia zaman skg nie.. Smua yg ada di skeliling kita.. Mpunyai unsur iluminati dan fremansion.. Kalau x berhati2, mudah sja kita terpngaruh..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete